Teknologibransjen

De aller fleste innovative og teknologiske selskapene i dag er kommet langt i den digitale verden. Dette er også noe de bør gjøre, det er viktig at teknologiselskaper holder seg oppdaterte på dagens samfunn. De skal tross alt være nyskapende og nytenkende, og må derfor holde tritt med omverdenen. Markedsføring på forskjellige plattformer er også noe som stadig er under utvikling, og det lønner seg for bedrifter å anvende de markedsføringsmetodene som er i vinden slik at flest mulig blir informert om det de skal. Mange anvender i dag sosiale medier når de skal markedsføre bedriften eller tjenesten sin. Sosiale medier har blitt en veldig nyttig plattform for nettopp dette, da det er her de aller fleste bruker mest tid i løpet av dagen. Selv om potensielle kunder kanskje ikke har likt Facebook-siden til bedriften, kan det fort komme opp på nyhetsstrømmen din på Facebook ved at en du kjenner har likt siden for eksempel. Dette er en funksjon som gagner bedrifter spesielt – da de på denne måten når ut til en bredere kundeskare.

Siemens

%d0%be%d0%b094Siemens er et enormt teknologiselskap som er et godt eksempel på nettopp innovativ markedsføring. De er å finne på både Facebook og Instagram, og i og med at det er en verdensomspunnet bedrift har de også egne profiler til de forskjellige landene de holder til i. På Facebook-siden til Siemens Norge blir du servert teknologiske bedriftsnyheter, og de fokuserer mer på elektrisitetsutvikling enn faktisk reklame for produktene de har. I tillegg deler de humørfylte nyhetssaker som omhandler teknologi – for eksempel har de delt en sak som omhandler en digital fremtid innen ølbrygging. Dette er også et selskap med solid SEO, og dersom du søker for eksempel på byggteknologi, er det Siemens som havner øverst i resultatlisten. Søker du på kjøl- og fryseskap, kommer Siemens som nummer to i resultatlisten. På Siemens Instagram-profil, deler de bilder av forskjellige nyheter og konkurranser. Blant annet har de nylig hatt en fotokonkurranse som gikk ut på å dele et bilde som på best mulig vis viser fordelen med elbusser. Vinneren av konkurransen fikk en «goodie bag». Dette er god reklame, da det får folk til å bli engasjert i både selskapet og miljøet.

Komplett

%d0%be%d0%b093Komplett er også en teknologibedrift som driver med digital markedsføring. De har i likhet med Siemens også Facebook- og Instagram-profil, og de har faktisk i tillegg en egen YouTube-kanal med over 9000 abonnenter. Her deler de videoer om gaming og teknologi, som alle spillinteresserte kan dra stor nytte av. Dette er faktisk en veldig god plattform for markedsføring – og på Facebook-siden markedsfører de også denne YouTube-kanalen slik at de når ut til flest mulig. På Facebook-siden deler de konkurranser, nyheter, anmeldelser og mye mer. Her kan du via en link til hjemmesiden deres finne ut hvilke apper som er kjekke å ha når du skal på ferie, samt delta i konkurranser der du kan vinne gunstige premier, og få med deg hvilke tilbud du ikke vil gå glipp av. Komplett har tatt i bruk alle markedsføringsmetoder på alle plattformer – og det gjør dem mer synlig. Her har de også god kontroll på SEO. Søker du for eksempel på nettbrett i Google, kommer Komplett som nummer to i resultatlisten. Dette er et veldig bra resultat å få, da nettbrett er et ord det søkes på ofte. Søker du på datautstyr, kommer Komplett opp helt øverst i resultatlisten. Dette er tydeligvis en bedrift som vet hva de skal gjøre for å synes på nett.