Helseproduktmarkedet

Vi blir stadig mer opptatt av egen helse. Det omsettes helseprodukter for milliarder av kroner hvert eneste år, og bransjen er i stadig vekst. Den enorme populariteten gjør at forhandlere av helseprodukter er mange, og det kreves stadig mer for å hevde seg i et ekstremt konkurransepreget marked. De norske markedsføringslovene er heldigvis strenge, og skal man lykkes trenger man et godt produkt og en god salgs- og markedsføringsstrategi.

Er du ny på markedet kreves det ekstra kløkt og evne til nytenkning. De fleste nystartede bedrifter har smått med penger, og det er derfor viktig å få maksimalt ut av hver eneste markedsføringskrone.

Markedsføring i sosiale medier

Det aller viktigste er å finne ut hvem målgruppen din er. På reklamespråket blir dette kalt å «Go where the money is». Hvis de potensielle kundene dine primært befinner seg på Twitter og LinkedIn hjelper det lite at du bruker tusenvis av kroner på Facebook-annonser. Det spiller nemlig ikke noen rolle hvor mange personer som ser annonsen din om disse menneskene ikke er en del av målgruppen.

Du må også stille deg selv spørsmålet: Hva er det jeg ønsker å oppnå med denne kampanjen? Et klart definert mål gjør det enklere å markedsføre produktet ditt på riktig måte. Er det økt kjennskap til produktet du er ute etter? Eller er det økt salg? Vil du ha flere kunder? Ønsker du at flere skal besøke hjemmesiden din? Eller er dette en kampanje for å ta vare på, og bygge lojalitet hos, allerede eksisterende kunder?

Lag en plan for kampanjen din. Hvor lenge skal den vare, hvor ofte skal det publiseres. Lag uke- og månedsplaner og hold deg til dem. Facebook har en funksjon som gjør at du kan planlegge publisering av innlegg dager, uker og måneder i forveien. Dette verktøyet kan spare deg for massevis av tid, panikk og frustrasjon.

Bloggerne er de nye kjendisene

Det er ingen hemmelighet at bloggere har stor påvirkningskraft. Dette er mennesker som følges og leses av tusenvis av kjøpesterke forbrukere hver eneste dag. Bokbransjen har for lengst skjønt dette, og de benytter seg i stor grad av bloggere for å promotere bøkene sine. Blogg-markedsføring er blitt enormt populært de siste årene og dette er en trend som garantert kommer til å fortsette. Produktomtale hos en blogger er et kvalitetsstempel, og en garanti til leserne om at produktet holder mål. Her snakker vi om bloggere som hver eneste dag når ut til mer enn 50 000 mennesker. Så denne typen markedsføring kan det fort bli penger av.